Todos lo saben

dinsdag 13 november 2018 14:00 - 16:13
Deuren open
13:30 - 14:15
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Premierefilm
Kijkwijzer
12
Beschrijving
Only on Monday, November 19 | 6:45 pm with English subs

In 2013 maakte de Iraanse regisseur Asghar Farhadi met Le passé zijn eerste film in het buitenland. Speelde deze film in Frankrijk, voor het spannende familiedrama Todos lo saben (Iedereen weet het) reisde hij af naar Spanje. Tweevoudig Oscarwinnaar Farhadi (A Separation, The Salesman) kreeg ditmaal de beschikking over een sterrencast met o.a. Penélope Cruz en Javier Bardem.

Laura (Cruz) arriveert vanuit Argentinië met haar twee dochters in haar Spaanse geboortedorp om de bruiloft van haar jongere zusje bij te wonen. Het belooft een groot feest te worden – iedereen is van de partij: familie, vrienden en ook haar jeugdliefde, de wijngaardhouder Paco (Bardem). Maar van het feest komt niets terecht als Laura's dochter Irene wordt ontvoerd. Via een sms'je ontvangt ze de losgeldeis. En wat nu? Wel of niet de politie inschakelen, wel of niet het losgeld betalen en wie zit erachter? Naarmate de stress toeneemt, blijken de onderlinge verhoudingen niet zo harmonieus als aanvankelijk leek.

Aynur Hasanzadeh van Rialto's jongerenredactie LA RIOT heeft zich door deze film laten inspireren tot een fotoreeks. Bekijk de foto's hier.

In het kader van Todos lo saben zijn Farhadi's eerdere (Oscarwinnende) films nu te zien in onze online zaal, op Picl.

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden