The Last Fight - Docupodium

dinsdag 30 januari 2018 19:15 - 21:15
Deuren open
18:45 - 19:30
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Podium
Beschrijving
MMA, oftewel Mixed Martial Arts: een vechtsport waarbij technieken van verschillende disciplines worden gecombineerd, waaronder worstelen, boksen, judo, karate en kungfu. Het is een keiharde sport, die bij velen de dubieuze reputatie geniet van 'kooivechten'. Regisseur Victor Vroegindeweij duikt in de wereld van de MMA om te kijken of die slechte reputatie verdiend is. Hij doet dat aan de hand van de lotgevallen van Marloes Coenen, een superster in de wereld van MMA. Coenen, die aan het eind van haar loopbaan staat, bereidt zich voor de laatste keer voor op een gevecht om de wereldtitel.

Vroegindeweij onderzoekt de psyche van de vechter om antwoord te vinden op de vraag wat iemand bezielt een ander met zoveel mogelijk brute kracht neer te slaan. Maar hij laat ook zien dat het bij MMA wel degelijk om topsport gaat, waarvoor de beoefenaar keihard moet trainen en waarvoor hij/zij heel veel moet opofferen. En natuurlijk wordt er voor zo'n sport ook een hoge prijs betaald – fysiek en geestelijk.

Victor Vroegindeweij is bij de voorstelling aanwezig en wordt na afloop van de film geïnterviewd door Hanneke Groenteman.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden