Talk Show Cinema Indonesia

zaterdag 17 augustus 2019 00:00 - 01:15
Deuren open
00:00 - 00:00
Locatie
Onbekend.
Genre
Wereld
Beschrijving
The past in/and the present: representations of Dutch colonial rule and resistance in Indonesian and Dutch media and culture

De gezamenlijke geschiedenis van Indonesië en Nederland gaat 350 jaar terug – een gecompliceerde geschiedenis die bepaald werd door koloniale overheersing en het felle verzet daartegen. En het verhaal is nog niet af; ook nu nog wordt de geschiedenis beschreven én herschreven, zowel door Indonesische als Nederlandse filmmakers, schrijvers, journalisten en academici. Sommige aspecten ervan liggen heel gevoelig, zijn omstreden, zijn ronduit pijnlijk – dat geldt voor beide landen. Dus is het interessant om de wijze onder de loep te nemen waarop Indonesische en Nederlandse verhalenvertellers dit gedeelde verleden verbeelden, en om te zien welke sociale, culturele en politieke gevolgen dit in het algemeen heeft voor beide landen nu.

Deze onderwerpen zullen worden besproken door onder anderen de Indonesische regisseur Nia Dinata (Ca-bau-kan), de Nederlandse filmproducent Sander Verdonk (De Oost) en de aan de UvA verbonden mediawetenschapper Arnoud Arps. De presentatie is in handen van schrijver/journalist Lara Nuberg (www.gewooneenindischmeisje.nl) en schrijver/mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong (Het Parool en UvA).
Deze talkshow is tot stand gekomen in samenwerking met Het Indisch Herinneringscentrum (IHC).
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden