Lightning Catching Adventure

zaterdag 17 augustus 2019 15:15 - 17:00
Deuren open
14:45 - 15:30
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Wereld
Beschrijving
Binnen achter de computer of lekker buiten – wat is leuker? Regisseur Kuntz Agus laat het zien in dit tijdloze verhaal over de kracht van vriendschap.

Toen hij nog in Hongkong woonde, speelde de tienjarige Sterling nooit buiten, want dat mocht niet van zijn overbeschermende moeder. Hij kan zelfs niet fietsen. Wat hij wel goed kan, is het maken van vlogs, die door duizenden op YouTube gevolgd worden. Als zijn ouders naar Jakarta verhuizen, gaat Sterling met zijn moeder tijdelijk bij zijn grootvader in het prachtig gelegen dorpje Selo wonen. Daar ontmoet hij Gianto, een jongen met een aanstekelijke droom: het maken van een film. Sterling is enthousiast en samen gaan ze de legende van Ki Ageng Sela verfilmen: De avonturen van de bliksemvanger. Ze worden geholpen door Kriwil, die bruiloften op video vastlegt, en nog een hele rits dorpskinderen. Er gaat een wereld voor Sterling open; ineens heeft hij echte vrienden. Maar wat vindt zijn moeder van dit alles?

VRIJ 16 AUG met voorfilm:
Gatha
Tang Chenglong, China, 2018, 16' 
Geproduceerd, geschreven, geregisseerd en gechoreografeerd door danser/regisseur Tang Chenglong. Gatha vertelt het verhaal van twee Tibetaanse broers die op pelgrimstocht zijn. De dood van de één betekent verdriet voor de ander, maar de reis vervolgt – het leven begint aan een nieuwe cyclus. In samenwerking met Cinedans
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden