Julian Schnabel: A Private Portrait – Cracking the Frame

woensdag 21 maart 2018 19:30 - 21:09
Deuren open
19:00 - 19:45
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Podium
Beschrijving
Rialto presenteert maandelijks Cracking the Frame, een programma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven. 
Ditmaal wordt de film ingeleid door onafhankelijk curator en kunstcriticus Nat Muller.

Julian Schnabel: A Private Portrait
"Het is niet rationeel, maar je moet een oneindig geloof hebben in wat je ook doet. Het is blind vertrouwen", aldus Julian Schnabel (1951, Brooklyn), een van de grote supersterren uit de wereld van de contemporaine kunst. Deze documentaire laat zien hoe dit levensmotto heel succesvol vorm heeft gekregen in zijn carrière als (beeldend) kunstenaar die eind jaren 70 begon. Het duurde maar een paar jaar later vooraleer zijn naam definitief was gevestigd als voorman van het neo-expressionisme. Die roem werd alleen nog maar groter toen hij zich eind jaren 90 als filmmaker begon te manifesteren, getuige de vele prijzen die hij won met films als Basquiat, Before Night Falls en The Diving Bell and The Butterfly.

In deze even intieme als onthullende kroniek wordt een caleidoscopisch beeld geschetst van deze luidruchtige, vaak provocerende eenling. Regisseur Pappi Corsicato doet dat aan de hand van nieuw en oud beeldmateriaal, en interviews met o.a. Jeff Koons, Bono, Laurie Anderson, Al Pacino en Anne Consigny.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden