IFFR Previewtour 2018: Sweet Country

woensdag 17 januari 2018 19:00 - 20:58
Deuren open
18:30 - 19:15
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Premierefilm
Beschrijving
Van 24 januari t/m 4 februari 2018 vindt de 47e editie plaats van Nederlands grootste filmfestival: International Film Festival Rotterdam. Een goede traditie wil dat een van de hoogtepunten van het festival ook in Rialto is te zien. Die traditie blijft gehandhaafd met de IFFR Previewtour.

Sweet Country
Deze indrukwekkende Australische western, gesitueerd in jaren 20, snijdt een deel van de Australische geschiedenis aan waar men daar liever niet meer aan herinnerd wordt, een geschiedenis die gedomineerd wordt door racisme, onrechtvaardigheid en geweld. Regisseur Warwick Thornton, die eerder Samson and Delilah maakte, verpakt zijn 'geschiedenisles' in een heel spannend en prachtig gefilmd verhaal, waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. Bekroond met de Speciale Juryprijs bij het afgelopen filmfestival van Venetië.

De Australische Outback, 1929: op het kleine veeboerderijtje van priester Fred Smith (Sam Neil) werken Aboriginal Sam Kelly (Hamilton Morris) en zijn vrouw Lizzie. Smith gelooft dat God alle mensen gelijk heeft geschapen, dus hij behandelt zijn twee hulpen met respect. Oorlogsveteraan Harry March heeft heel andere ideeën. Als deze zich vergrijpt aan Lizzie schiet Kelly hem dood. De blanke woede is groot, een klopjacht op de twee wordt ingezet.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden