Heartbound met Q&A

maandag 10 december 2018 19:15 - 21:16
Deuren open
18:45 - 19:30
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Docupodium
Kijkwijzer
AL
Beschrijving
Only on Monday, December 10 | 7.15 pm with English subs

Donderdag 13 december gaat de Deense documentaire Heartbound in Rialto in première, Deze maandag, 10 december, is de film reeds te zien in een speciale voorpremière – speciaal omdat Sine Plambech, een van de twee regisseurs, aanwezig is om na afloop van de film vragen van het publiek te beantwoorden.

Heartbound
In het Deense Jutland woont Sommai al 25 jaar met haar man Niels. Ze is een Thaise vrouw, en ze is niet de enige die de stap van Thailand naar Denemarken heeft gezet: er wonen ruim 900 Thaise vrouwen in Jutland. In Thailand was ze ooit een prostituee, nu is ze, met al haar ervaring en kennis van de Deense maatschappij, een vraagbaak en bemiddelaar voor Thaise vrouwen die op zoek zijn naar een Deense man. Ze koppelt deze vrouwen, vaak afkomstig uit haar vroegere dorp, aan eenzame Jutlandse mannen.

Regisseurs Janus Metz, hier vooral bekend van zijn documentaire Armadillo en speelfilm Borg McEnroe, en zijn vrouw, antropoloog Sine Plambech volgden tien jaar lang vier van deze Deens-Thaise stellen. Het klinkt misschien zo mooi, vooral voor de Thaise vrouwen die zo de schrijnende armoede thuis kunnen ontvluchten, de praktijk is weerbarstiger; verkeerde verwachtingen, teleurstellingen en heimwee blijken grotere obstakels dan gedacht.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden