Foxtrot

maandag 21 mei 2018 18:45 - 20:43
Deuren open
18:15 - 19:00
Locatie
ZAAL MIDDEN
Genre
Premierefilm
Kijkwijzer
12
Beschrijving
Op een ochtend nam de dochter van de Israëlische regisseur Samuel Maoz buslijn 5 om naar school te gaan. Een half uur later hoorde Maoz op de radio dat er een bomaanslag op buslijn 5 was gepleegd; er waren vele slachtoffers. In paniek probeerde hij zijn dochter te bellen, maar de lijnen waren overbezet. Een uur later kwam zijn dochter ongedeerd thuis – ze had die bus net gemist.
Het was deze ingrijpende ervaring die hem inspireerde deze inmiddels veelbekroonde film te maken: "de dans van een mens met zijn lot, een verhaal over de misvormde werkelijkheid waarin we nu leven". Maoz, die acht jaar terug debuteerde met het verpletterende Lebanon, koos ervoor dit verhaal als een Griekse tragedie te vertellen: in drie aktes.

De Israëlische Michael en Daphna Feldmann, tweede generatie Holocaustoverlevers, krijgen te horen dat hun dienstplichtige zoon Jonathan bij een verlaten grenspost is omgekomen. Wanhoop en intens verdriet maken zich van de twee meester. Er blijkt echter een fout te zijn gemaakt.Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden