Djam

dinsdag 24 april 2018 15:15 - 16:52
Deuren open
14:45 - 15:30
Locatie
ZAAL MIDDEN
Genre
Premierefilm
Beschrijving
Only on Monday, April 30 | 9:15 pm with English subs

De economische situatie op het Griekse Lesbos is precair, daarom gaat taverne-eigenaar Kagourgos niet zelf naar Istanboel om een motoronderdeel voor zijn boot te kopen – voor je het weet wordt je zaak door de banken geplunderd – maar stuurt hij zijn stiefdochter, de vrijgevochten Djam. Alles is geregeld: ze heeft geld en het hotel is geboekt. Ook moet ze nog langs familie om wat elpees met rebitika-muziek op te halen, de Griekse 'blues' waar haar stiefvader zo dol op is. Eenmaal aangekomen loopt alles anders; Djam ontmoet de jonge Française Avril, die in Turkije vluchtelingen wil helpen. Zij is echter haar geld en papieren kwijtgeraakt. en voelt zich totaal verloren. Djam ontfermt zich over haar, waarna de twee besluiten verder samen te reizen – een reis met een onvoorspelbaar verloop, vele ontmoetingen en evenzovele muzikale intermezzo's.

De Frans-Algerijnse regisseur Tony Gatlif, vooral bekend van zijn films die de Roma-cultuur tot onderwerp hebben, schreef zelf het scenario voor deze ode aan het leven, vrijheid en muziek.

-----------------------------------------------------------------------------------------

wo 2 mei | 21.15 uur
Roffa Mon Amour E-Talks: Djam & Tony Gatlif
ontmoet de filmmaker achter de nieuwste films

Roffa Mon Amour E-Talks is een bijzonder programma dat elke maand tegelijk plaatsvindt in Amsterdam en Rotterdam. Bijzonder omdat er niet alleen een fonkelnieuwe film wordt vertoond, maar ook (en vooral) omdat er na afloop van de film de regisseur live wordt geïnterviewd via Skype.

Ditmaal staat de Frans-Algerijnse regisseurs Tony Gatlif en zijn nieuwe film Djam centraal.

Let op: bij deze voorstelling is de film Engels ondertiteld.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden