DeBalie@Rialto: Touch Me Not

maandag 26 november 2018 19:00 - 21:45
Deuren open
18:30 - 19:15
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Docupodium
Beschrijving
Vijf keer per jaar bundelen De Balie en Rialto hun krachten tijdens DeBalie@Rialto om de film van de avond in een relevante en actuele context te plaatsen. Hiertoe nodigen we wetenschappers, filmmakers, kunstenaars en andere doeners en denkers uit die met hun kennis en kritische blik hun licht over de film laten schijnen - ditmaal over Touch Me Not.

 Met een geschreven introductie van zangeres Mira Thompson, pleitbezorger van de waardigheid van mensen met een beperking als het gaat om intimiteit en seksualiteit. Na de film gaan sociaal-erotisch hulpverlener Tika Stardust en filosoof/schrijver Simon(e) van Saarloos dieper in op lichamelijkheid en intimiteit.
N.B. dit programma is toegankelijk voor gebruikers van opvouwbare rolstoelen. In de zaal is plek voor één rolstoel, maar helaas niet voor een elektrische rolstoel.

Touch Me Not
'Vertel me hoe je me beminde, zodat ik weet hoe te beminnen.' Samen met haar personages onderneemt de Roemeense regisseur Adina Pintilie een heel persoonlijke en non-lineair vertelde zoektocht naar de aard van intimiteit en de betekenis van (fysieke) schoonheid. Terwijl de grens tussen fictie en werkelijkheid ongedefinieerd blijft, volgt de film de emotionele ontdekkingstochten van Laura, Tómas en Christian, mensen die hunkeren naar intimiteit, maar zich tevens voelen als een kruidje-roer-mij-niet: bij aanraking klappen ze dicht. Om echt vrij te kunnen zijn, proberen ze oude patronen te doorbreken, afweermechanismes buiten werking te zetten en taboes te slechten. Touch Me Not laat zien hoe we op de meest onverwachte manieren intimiteit kunnen vinden en hoe we van een ander kunnen houden zonder onszelf te verliezen.

Pintilie won bij het afgelopen filmfestival van Berlijn met dit uiterst persoonlijke speelfilmdebuut niet alleen de prijs voor Best First Feature, ook ging ze aan de haal met hoofdprijs, de Gouden Beer. De score is van Einstürzende Neubauten en Blixa Bargeld.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden