De Nederlandse Filmnacht: Dirty God i.s.m. LA RIOT

maandag 15 april 2019 21:00 - 23:09
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Docupodium
Kijkwijzer
16
Beschrijving
Bij deze eerste editie van dit filmfeest slaan de De Nederlandse Filmnacht en Rialto's jongerenredactie LA RIOT de handen ineen. Film van de avond: Dirty God van Sacha Polak, niet alleen de openingsfilm van het afgelopen IFFR, de film was ook geselecteerd voor de competitie van het Sundance Film Festival – de eerste Nederlandse film die die eer ten deel viel.
Het wordt een mooi filmfeest: na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Sacha Polak, actrice Vicky Knight en producer Marleen Slot, onder leiding van LA RIOT.

Dirty God
Twintiger Jade (Vicky Knight) woont met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Ooit leefde ze elke week toe naar het uitgaan in het Londense nachtleven, maar sinds een wraakzuchtige ex zoutzuur in haar gezicht gooide, wat blijvende littekens heeft achtergelaten, wordt ze in de clubs alleen nog maar geconfronteerd met starende blikken. Dit alles dwingt haar voor zichzelf opnieuw te bepalen waarin schoonheid nu eigenlijk schuilt – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar kind. Een moeilijk proces, maar Jade is sterk en veerkrachtig.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden