David Lynch - the Art Life

woensdag 13 december 2017 17:15 - 18:45
Deuren open
16:45 - 17:30
Locatie
ZAAL MIDDEN
Genre
Premierefilm
Beschrijving
In 2007 produceerde regisseur Jon Nguyen Lynch over David Lynch' film Inland Empire. Lynch is echter een gereserveerde man, hij kende Nguyen niet, waardoor de film oppervlakkig bleef, vond Nguyen zelf. In de loop der jaren wist Nguyen Lynch ervan te overtuigen mee te werken aan een film over zijn jeugd en de jaren die vooraf gingen aan zijn eerste lange film Eraserhead uit 1977.

Lynch (1946) beleefde een plezierige jeugd in het idyllische Missoula (Montana), een klein provinciestadje dat later model stond voor bijvoorbeeld Lumberton in Blue Velvet en Twin Peaks in de gelijknamige tv-serie. Hij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts in Philadelphia - toen een groezelige, vervallen stad, als het Los Angeles in Mulholland Drive, waar veel gebeurde dat het daglicht niet kon velen.

Nguyen en coregisseur Rick Barnes laten Lynch uitgebreid aan het woord, terwijl zijn verhalen geïllustreerd worden met beelden uit Lynch' eigen fotoalbums. Het resultaat is een intiem en diepgravend portret van een volstrekt unieke kunstenaar.

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden