LA RIOT presenteert: Beautiful Boy

maandag 19 november 2018 21:15 - 23:22
Deuren open
20:45 - 21:30
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Docupodium
Kijkwijzer
16
Beschrijving
LA RIOT is hét jongerenplatform waar wekelijks de nieuwste art house films kritisch onder de loep worden genomen. En dat doen ze op hun blog – niet alleen in de vorm van geschreven recensies, maar ook in die van filmpjes, tekeningen en beeldcollages. Eén keer per maand manifesteert LA RIOT zich in Rialto zelf – ditmaal met een voorpremière van Beautiful Boy, de nieuwe, veelgeprezen film van Felix Van Groeningen. De film wordt ingeleid door Jacqueline Krouwel, preventiemedewerker bij Jellinek.
Let op: deze voorstelling is uitverkocht. Maar a.s woensdag de 21ste is er om 19.15 uur nog een voorpremiere van Beautiful Boy in Rialto.

Beautiful Boy
In 2005 schreef journalist David Sheff een artikel voor het New York Times Magazine over de drugsverslaving van zijn zoon Nic. Dit artikel vormde voor Sheff de aanleiding al zijn herinneringen en ervaring op papier te zetten; drie jaar later verscheen Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction. De Belgische regisseur Felix Van Groeningen ( o.m. Helaasheid der Dingen) verfilmde het aangrijpende verhaal over onvoorwaardelijke liefde die zwaar op de proef wordt gesteld. Hij had daarvoor de beschikking over twee fantastische acteurs: Steve Carell en de jonge Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

Vader en zoon David en Nicolas Sheff hebben een hechte band. De aan alle kanten getalenteerde Nicolas experimenteert al sinds zijn twaalfde met drugs, maar hij raakt pas jaren later echt verslaafd als hij meth ontdekt. David steunt zijn zoon bij het afkicken door dik en dun, maar het is maar de vraag of deze wel geholpen wil worden. Moet hij Nic misschien helemaal loslaten? Er volgen moeilijke jaren.
 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden