Along for the Ride - Cracking the Frame

woensdag 21 februari 2018 19:30 - 21:15
Deuren open
19:00 - 19:45
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Podium
Beschrijving
Rialto presenteert maandelijks Cracking the Frame, een programma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven. Ditmaal wordt de film ingeleid door filmrecensent en Schokkend Nieuw-hoofdredacteur Vincent Hoberg.
Let op: de film is niet ondertiteld.

Along for the Ride
Homo universalis, duizendpoot, eenling, genie, dronkenlap en ruziezoeker: al deze kwalificaties zijn van toepassing op Dennis Hopper, de in 2010 overleden kunstenaar, kunstverzamelaar, fotograaf, regisseur en acteur. Zijn acteercarrière gaat terug tot 1955, toen hij een piepklein rolletje had in Rebel Without a Cause en sindsdien heeft hij in talloze films gespeeld: met briljante hoogtepunten en verbazingwekkende dieptepunten. Regisseur Ebeling kijkt in deze documentaire echter meer naar Hopper-de-regisseur, de man van Easy Rider, Out of the Blue en Colors . Hij beschouwt hem als een belangrijk en toonaangevend regisseur, die zichzelf echter in de schaduw zette door al het gedoe altijd rondom hem.

Ebeling laat het verhaal vertellen door Hoppers rechterhand en beste vriend Satya del la Manitou. Maar ook anderen komen aan het woord, mensen die een rol in het leven Hopper spelen: Wim Wenders, David Lynch, Michael Madsen, Dean Stockwell en Frank Gehry. De score is van Gemma Thompson (Savages).
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden