Lucky

dinsdag 24 april 2018 12:30 - 13:59
Deuren open
12:00 - 12:45
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Premierefilm
Kijkwijzer
AL
Beschrijving
De 90-jarige kettingrokende Lucky, een marine-veteraan, woont ergens in een woestijnstadje in Arizona. Zijn dagen kabbelen rustig voort: gisteren lijkt op vandaag, vandaag op morgen. Hij staat op, doet wat yoga-oefeningen, drinkt een glas melk, gaat naar een restaurantje, wandelt en drinkt 's avonds nog wat in de plaatselijke bar, en praat ondertussen met zijn buren en toevallige passanten, onder wie een door David Lynch gespeelde man die op zoek is naar zijn weggelopen schildpad. Op een dag valt hij en kan nauwelijks overeind komen. De dokter onderzoekt hem en stelt vast dat hem niets mankeert, dat hij gewoon op dezelfde voet moet doorgaan, inclusief het roken. Zijn lichaam is te oud om nu nog veranderingen aan te kunnen. Maar het zet hem wel aan het denken, het leven is immers eindig en hij heeft zichzelf altijd als atheïst beschouwd. Hoe om te gaan met de angst voor de dood?

Deze film is een prachtig, filosofisch en mild slotakkoord in de indrukwekkende acteercarrière van hoofdrolspeler Harry Dean Stanton, die afgelopen september overleed. Meestal werd hij gecast in bijrollen, maar net als in Paris, Texas (1984) laat hij in deze film zien een acteur van uitzonderlijke klasse te zijn.

Meer Harry Dean?
Bekijk dan de film Harry Dean Stanton: Partly Fiction in onze online zaal, op Picl, een fascinerend, impressionistisch portret van de iconische acteur, met intieme momenten, filmfragmenten en hartveroverende uitvoeringen van enkele van zijn favoriete folksongs.Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden