Voyage of Time - Zenochtenden in Rialto

zondag 13 mei 2018 11:00 - 13:00
Deuren open
10:30 - 11:15
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Podium
Beschrijving
In mei organiseren wij een aantal ontspannen ochtenden in Rialto. De kijkervaring van drie bijzondere films wordt verdiept door een meditatief moment vooraf. Hiervoor hebben we een aantal professionals uitgenodigd: van Daruma-yogadocent tot Ishaya-monnik; laat je voorafgaand aan de films door hen meevoeren. Het voorprogramma (30 minuten) vindt plaats in de zaal, daarna start de film. Na afloop staan er kannen thee klaar op de bar en kan er rustig nagepraat worden.

Voyage of Time
Dat regisseur Terrence Malick oog heeft voor de spirituele kant van het bestaan werd duidelijk in zijn vorige film, The Tree of Life, waarin het verhaal van een Texaanse familie verteld wordt in de context van de zoektocht naar het begin van alles en de betekenis daarvan. Voyage of Time, zijn magnum opus waaraan hij ruim dertig jaar werkte, kan gezien worden als een verdere uitwerking van die zoektocht, één die hem langs vele plekken in de wereld voerde: van IJsland tot Chili en van het Amerikaanse Westen tot Papoea-Nieuw-Guinea, en verder.

Malick vertelt het verhaal van de aarde – van oerknal tot het onvermijdelijke einde – en de daarmee onlosmakelijk verweven geschiedenis van het leven. Hij brengt kosmische krachten van onvoorstelbare omvang met even veel liefde in beeld als de allerkleinste organische levensvormen. De prachtige beelden en special effects maken deze film tot een overdonderende kijkervaring met eigenlijk één boodschap: het leven is in alle opzichten uniek, de aarde is oogverblindend mooi. De voice-over is van actrice Cate Blanchett.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden