Walk With Me - Zenochtenden in Rialto

donderdag 10 mei 2018 12:00 - 14:04
Deuren open
11:30 - 12:15
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Podium
Beschrijving
In mei organiseren wij een aantal ontspannen ochtenden in Rialto. De kijkervaring van drie bijzondere films wordt verdiept door een meditatief moment vooraf. Hiervoor hebben we een aantal professionals uitgenodigd: van Daruma-yogadocent tot Ishaya-monnik; laat je voorafgaand aan de films door hen meevoeren. Het voorprogramma (30 minuten) vindt plaats in de zaal, daarna start de film. Na afloop staan er kannen thee klaar op de bar en kan er rustig nagepraat worden.

Walk With Me
De wereldberoemde boeddhistische monnik, vredesactivist en schrijver Thich Nhat Hanh mag gezien worden als degene die mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Tijdens zijn ballingschap, Thich Nhat Hanh werd na zijn bezoek aan de VS in 1966 verbannen uit Vietnam, stichtte de zenmeester vele meditatiecentra over de hele wereld waarin de nadruk werd gelegd op de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten in het ‘hier en nu’.

Regisseurs Max Pugh en Marc J. Francis kregen tijdens het filmen van de documentaire ongeëvenaarde toegang tot de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh en het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne in Frankrijk. Gedurende drie jaar volgden ze intensief de nonnen, monniken en de omvangrijke toestroom van aanhangers. Dat resulteerde in een prachtige cinematografische ontdekkingsreis naar de wereld van meditatie en mindfulness. Benedict Cumberbatch (o.m. Sherlock Holmes) vertelt het verhaal.

Vooraf: David Meijer, eigenaar van De Lijfschool, is gespecialiseerd in Daruma yoga en meditatie. Hij verzorgt een meditatieworkshop en doet ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen.Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden