A Mindful Choice - Zenochtenden in Rialto

zondag 6 mei 2018 11:00 - 12:43
Deuren open
10:30 - 11:15
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Podium
Beschrijving
In mei organiseren wij een aantal ontspannen ochtenden in Rialto. De kijkervaring van drie bijzondere films wordt verdiept door een meditatief moment vooraf. Hiervoor hebben we een aantal professionals uitgenodigd: van Daruma-yogadocent tot Ishaya-monnik; laat je voorafgaand aan de films door hen meevoeren. Het voorprogramma (30 minuten) vindt plaats in de zaal, daarna start de film. Na afloop staan er kannen thee klaar op de bar en kan er rustig nagepraat worden.

A Mindful Choice
Twee Nieuw-Zeelandse monniken die volop in het leven van nu staan, reisden de wereld rond om mensen te spreken die er heel bewust voor gekozen hebben hun leven te veranderen, hun bestaan te verbeteren. Stress, angst en machteloosheid zijn uit hun levens verbannen. De wijze waarop zij dit bewerkstelligen is via Ascension-meditatie, een techniek die ontwikkeld is door Ishayas-monniken van The Bright Path.

Aan het woord komen heel uiteenlopende mensen, onder wie een Cubaanse danslerares, een Britse vrouw met kanker en een Mexicaanse gedetineerde. Hun verhalen laten zien dat ongeacht de omstandigheden waarin je leeft, het bereiken van innerlijke vrede altijd mogelijk is. Als dat voor jou geldt, dan geldt dat voor iedereen. Samen met het oogstrelende camerawerk wijzen hun inspirerende verhalen de weg naar vrede en geluk.

Vooraf: Prema Devi is Ishaya docent en geeft lezingen over o.a. Rust en Ruimte in je hoofd. Deze ochtend verzorgt zij een inspirerende inleiding die zij combineert met meditatie oefeningen.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden