Une saison en France

woensdag 18 april 2018 19:15 - 21:00
Deuren open
18:45 - 19:30
Locatie
ZAAL MIDDEN
Genre
Premierefilm
Kijkwijzer
12
Beschrijving
Met veelbekroonde films als Daratt en Un homme qui crie is de Tsjadische regisseur Mahamat-Saleh Haroun een van de bekendste Afrikaanse filmmakers. Net als voor de genoemde films schreef hij ook voor zijn nieuweling Une saison en France zelf het scenario. De film vertelt het verhaal van vluchtelingen die in Frankrijk een nieuw bestaan proberen op te bouwen, maar op weinig medewerking van de autoriteiten kunnen rekenen. Haroun heeft echter geen pamflet gemaakt, maar een aangrijpend, ontroerend en vooral warm menselijk drama.

Abbas Mahadjir, zijn twee kinderen en broer Etienne ontvluchtten de Centraal Afrikaanse Republiek toen daar een burgeroorlog uitbrak, zijn vrouw overleefde de vlucht niet. Nu, 19 maanden later, wonen ze in Parijs. Ooit was hij leraar, nu verkoopt hij groenten op de markt. Zijn asielaanvraag is afgewezen, waardoor uitzetting dreigt. Zijn collega Carole, met wie hij ook een liefdesverhouding heeft, steunt hem door dik en dun, maar ook haar opties zijn beperkt. Met Eriq Ebouaney en Sandrine Bonnaire.

Een van de leden van LA RIOT, Rialto's jongerenredactie, liet zich door Une saison en France inspireren tot de fotoreeks die je hier kunt vinden.

Ook te zien in onze online zaal, op Picl.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden