Beauty and the Dogs - Cinema Arabe Special

zaterdag 21 april 2018 15:00 - 17:05
Deuren open
14:30 - 15:15
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Wereld
Beschrijving
Samen met een vriendin staat de jonge Tunesische Mariam in een toilethokje zich nog een beetje op te tutten voordat de twee een club binnengaan waar een privéfeestje gaande is. Op de dansvloer raakt ze aan de praat met een leuke jongen: Youssef. Als ze samen het feest verlaten, blijkt Youssef helemaal niet zo leuk. Mariam wordt het slachtoffer van een misdrijf. Het is het begin van een lange nacht, de ergste nacht van haar leven, waarin geen van de autoriteiten erg genegen lijkt haar te helpen; ze wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Haar rest niets anders dan zelf te vechten voor haar rechten en waardigheid.

Regisseur Kaouther Ben Hania, die ook zelf het scenario voor Beauty and the Dogs schreef, gebruikte voor deze film slechts negen shots van elk elf minuten, alle gefilmd met een steadicam. Geholpen door het uitstekende acteerwerk van hoofdrolspeelster Mariam Al Ferjani resulteerde dat in een uiterst spannend drama.

Er worden twee Cinéma Arabe Special vertoond: La vache en Beauty and the Dogs. Wie ze beide wil zien, is voordeliger uit met een double bill-ticket. Klik hier om die te kopen.

Na afloop van de Cinéma Arabe Specials trek gekregen? Geen nood: chef Namiye Senol heeft heerlijke, mediterrane gerechten bereid. Klik hier om te zien wat de pot schaft.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden