La vache - Cinema Arabe Special

zaterdag 21 april 2018 13:00 - 14:45
Deuren open
12:30 - 13:15
Locatie
ZAAL BOVEN
Genre
Wereld
Beschrijving
De Frans-Algerijnse komiek Fatsah Bouyahmed is in deze humoristische en hartverwarmende roadmovie te zien als Fatah, een boer op het Algerijnse platteland. Zijn dierbaarste bezit is zijn koe Jacqueline, en zijn grootste droom is om met haar de show te stelen op de prestigieuze Salon d’Agriculture in Parijs. Op een dag ontvangt hij het geweldige nieuws dat Jacqueline voor de competitie is geselecteerd. Voor het eerst in zijn leven verlaat Fatah zijn geboortegrond om per boot de Middellandse Zee over te steken en vervolgens dwars door Frankrijk te trekken – te voet en met zijn prijsdier aan zijn zijde. Het opvallende duo ontketent al snel een internethype, die zelfs het thuisfront niet ontgaat.

Regisseur Mohamed Hamidi liet zich voor deze komedie duidelijk inspireren door het Franse La vache et le prisonnier uit 1959, waarin de wereldberoemde Franse komische acteur Fernandel schitterde.

Er worden twee Cinéma Arabe Special vertoond: La vache en Beauty and the Dogs. Wie ze beide wil zien, is voordeliger uit met een double bill-ticket. Klik hier om die te kopen.

Na afloop van de Cinéma Arabe Specials trek gekregen? Geen nood: chef Namiye Senol heeft heerlijke, mediterrane gerechten bereid. Klik hier om te zien wat de pot schaft.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden