All You Can Eat Buddha - IFFR Gemist

maandag 16 april 2018 21:15 - 22:39
Deuren open
20:45 - 21:30
Locatie
ZAAL MIDDEN
Genre
Podium
Beschrijving
With English subs

De steriele, puur op vermaak gerichte omgeving van een vakantieresort kan onwerkelijk aanvoelen, zeker na een lang verblijf. Maar het wordt nooit zo surreëel als in dit speelfilmdebuut van Ian Lagarde, die ook voor het scenario en het camerawerk tekende.
Mike, een bedaarde, corpulente toerist, geniet intens van zijn verblijf in het all-inclusive vakantieoord Palacio, ergens in de Cariben; sterker, hij zou er wel eeuwig willen blijven. Een ontmoeting met een octopus op het strand leidt tot een reeks bizarre gebeurtenissen. Mike begint wonderen te verrichten.

All You Can Eat Buddha is als een griezelig contrapunt van Ulrich Seidls Paradies: Liebe, waarbij all-you-can-eat-buffetten en all-inclusive verwennerij het sekstoerisme vervangen. De film ontvouwt zich tot een uitgestreken, zen-achtig, verontrustend visioen, terwijl Mike zich ontpopt als de ondoorgrondelijke boeddha uit de titel. Toeristen komen en gaan, het resort blijkt niet immuun voor politieke gebeurtenissen erbuiten, maar Mike blijft wie hij is.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden