600 Miles - World Cinema Amsterdam

dinsdag 18 augustus 2015 19:15 - 20:40
Deuren open
18:45 - 19:30
Locatie
ZAAL ONDER
Genre
Wereld
Beschrijving
Het filmen is de Mexicaanse regisseur Gabriel Ripstein met de paplepel ingegoten: zijn grootvader Alfredo en vader Arturo Ripstein zijn al decennia lang bekende figuren in de Mexicaanse cinema. Nu laat ook de derde generatie van zich horen met 600 Miles, een spannend en emotioneel misdaaddrama. En met succes: Gabriel Ripstein, die zelf het scenario voor dit debuut schreef, won bij het afgelopen filmfestival van Berlijn de Best First Feature Award.

De jonge Mexicaan Arnulfo Rubio verdient zijn kost met het smokkelen van wapens van Arizona in de VS naar Mexico. Zijn klant is een groot Mexicaans drugskartel. Het lijkt hem allemaal gemakkelijk af te gaan, hij is nog nooit in de problemen gekomen. Wat hij echter helemaal niet merkt, is dat hij in de gaten wordt gehouden door de Amerikaanse politieagent Hank Harris (Tim Roth) van de ATF, een organisatie die het zelf met de wet niet zo nauw neemt in het bestrijden van de drugscriminaliteit.
Op een dag gaat Harris de fout in. Rubio, die nu eindelijk het gevaar ziet, overmeestert Harris en weet niets beters te bedenken dan hem uit te leveren aan de bazen van het drugskartel. Daar is wel een lange, ongemakkelijke autorit voor nodig.

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden